donderdag 24 juli 2014

Potjes

We blijven in de potjes, het is zo leuk om te maken!




Na de aardbeienpotjes, nu in nostalgische sferen. Gevuld met heerlijke pepermuntkussentjes. Nu nog opletten dat de zoons hier in huis de pepermuntkussentjes er niet stiekem uit gaan eten ...

Ik maakte ze om mee te nemen naar een markt gisteren bij het Schildmeer. Helaas een slecht georganiseerde markt, maar wel met heerlijk weer en aan het water. Een deel van de familie was mee en genoot van het water en het heerlijke weer.



Ook maakte ik nog een serie gehaakte armbandjes. Het loomen wat je nu veel ziet, daar begin ik maar niet aan. Ik heb al zoveel hobby's en om er nog een verslaving bij te krijgen, lijkt me niet verstandig.


En het is ook goed te combineren met elkaar, zoals op onderstaande foto te zien is. Een gehaakt armbandje met een loombandje voor mijn jongste zoon.


Voor een heerlijke sfeer op ons terras maakte ik nog een paar windlichten. Gemaakt van een oude jute zak en wat restjes kant.


Iedereen een fijne vakantietijd! Wij genieten thuis van onze vakantie!



zaterdag 5 juli 2014

Aardbeien

Onze jongste zoon had 2 juffen die bijna tegelijk jarig waren en het in één keer gingen vieren.
Dat vraagt om een leuk kadootje.
Ik maakte deze potjes, voor elk eentje.



Jampotjes met gehaakte deksel als een aarbei, aarbeienbloemetje er bovenop en een leuke fotostikker met foto van aarbei op de voorkant. De potjes vervolgens gevuld met heerlijke roze aarbeiensnoepjes (te koop bij LIDL én heel lekker!!).


Voor de webshop maakte ik ook nog zo'n potje en deze vulde ik met heerlijke pepermuntkussentjes.

Toen deze week het afscheid van school naderde moest er voor dezelfde juffen weer een kadootje komen. Onze jongste zit in groep 8 en neemt afscheid van de basisschool. Hij heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar de juffen hebben heel veel voor hem betekent. Dat verdient wel wat aandacht.

Bij Sigrid (klik) bestelde ik leuke kaartjes en ik maakte zelf de sleutelhangers in de vorm van een aardbei. Erg leuk om te maken. Het patroontje vond ik (hier). In het duits, een nieuwe uitdaging. Maar toch gelukt.




En ach, als we dan toch in de aarbeien zitten, nog een foto van een ouder project. Volgens mij al eens laten zien, maar past hier toch wel weer mooi bij.