zondag 30 maart 2014

Tasjes

Laatst blogde Janet opnieuw over de leuke gehaakte beursjes. Vorige keer vond ik ze ook al zo leuk, maar het was er niet van gekomen om ze te maken. Nu wel gedaan! En het is verslavend!!


De eerste maakte ik net zoals het patroontje in grijs met een leuk kleurtje, maar daarna ben ik andere kleurtjes bij elkaar gaan zoeken. Het werd een Hollandse variant en eentje in lief rood-roze- mint.

Terwijl ik er lekker mee bezig was, kwam één van mijn schoondochters met een leuk idee. Waarom ik ze niet wat groter maakte, zodat het als make-up of toilettasje gebruikt kon worden. Wat een super idee!! Dat heb ik meteen ook uitgevoerd. 


De toilettasjes heb ik versierd met een bloemetje op de voorkant en aan de rits. 

Er gaan zeker meer tasjes volgen!! 

Ik ben uitgenodigd voor een Crea-fair in Delfzijl op 31 mei a.s. en binnenkort is er ook een soort braderie bij ons in de straat  op 17 mei a.s. Dan moeten er toch weer wat leuke nieuwe dingen komen. Altijd leuk!





woensdag 26 maart 2014

Maandverbandetui

Vele luieretuis heb ik al gemaakt. Nu kreeg ik de tip om ook eens maandverbandetuis te maken. Een patroon kon ik niet echt vinden. Ben zelf bezig gegaan.



Deze is gemaakt van een 'afgedankte' spijkerbroek. Leuk met een gehaakt bloemetje in de kleuren van de vrolijke voeringstof.




Det tweede is gemaakt van restanten van een spijkershirt van mijn man. Ik heb er een bloem op genaaid, geknipt uit de stof van de voering. Even een knoopje er opgezet voor wat meer kleur.



De laatste is gemaakt van wederom de 'afgedankte' spijkerbroek en een theedoek.

Al met al weer leuke dingetjes, die een plekje hebben gevonden in mijn webshop.

Vorige week heb ik mezelf een tweedehands naaimachine kado gedaan. Het is een oudje, gekocht via marktplaats. Maar wel een oerdegelijke Husqvarna ... 
Vanmorgen lekker aan het uitproberen geweest. Wauw wat kan deze veel! 




Vanmiddag eens bezig met het echte werk en kijken of hij dan ook zo goed bevalt! Ik ben er in ieder geval al heel blij mee.

zondag 16 maart 2014

100 + 1

Vele Baby All Stars heb ik al gemaakt, maar nu heb ik een mooie mijlpaal bereikt ...

namelijk het honderdste paar en er volgde ook al nummer 101!


En ook paar 100 en 101 zullen naar verwachting niet de laatsten zijn ... Het is met stip het meest verkochte artikel in mijn webshop en na al deze paren is het nog steeds leuk om ze te maken!!


Naast al die All Stars maak ik ook regelmatig nog andere leuke dingetjes.

Zo maakte ik deze boekenlegger als kadootje voor een schoondochter die gek is op Blond Amsterdam.


Ook maakte ik nog een aantal naamslingers. Waarvan eentje wel wat bijzonder, maar leuk om te doen!



En nu heb ik nog veel meer ideetjes die om aktie vragen, maar dat komt later!