maandag 23 september 2013

Kussens

Ze liggen al wat langer klaar, maar was helemaal vergeten er over te bloggen.

Geïnspireerd door Jeanet van Blij dat ik brei heb ik een aantal kussens gemaakt.


De eerste die ik maakte, was de witte. Dat is een eenvoudig kant en klaar hoesje met een damastmotiefje erin dat afgeprijsd lag bij de Zeeman. Ik haakte een serie grijs-witte granny's en naaide die er op.


De tweede heb ik gemaakt van een lapje met allerlei patchwork-motiefjes er op. Deze heb ik 'versierd'  met granny's in frisse kleurtjes.


Nummer drie volgde al snel en is gemaakt van 2 verschillende stofjes met een gehaakt randje op de overgang van de stofjes. 


Zo leuk om te maken!! Er volgen er vast nog wel meer!! Er ligt sowieso nog een kant en klaar wit hoesje klaar. Die vraagt om een versiering!






zondag 22 september 2013

Naaien en haken

Naaien en haken is heel leuk te combineren. Kijk maar eens naar dit luieretui.







Ik heb al lange tijd een flinke lap liggen met Bruintje Beer erop. Toen ik dit etui wilde gaan maken, kreeg ik een groot wit vlak aan de voorkant. Op de achterkant stond Bruintje Beer met vlindertjes. Die heb ik gehaakt en op de voorkant op het witte vlak genaaid. Het vlindertje vond ik op: Petite Fée

 Na dit etui heb ik er nog een paar gemaakt. Ook leuk maar iets 'gewoner'. 


Erg leuk om 2 hobby's te combineren!


donderdag 12 september 2013

Heel veel sleutelhangers

De afgelopen weken heel veel sleutelhangers gemaakt voor de hobbydag.




Ik maakte de bekende hartjes van Karin aan de haak en ook haar nieuwe patroontje van de Flower Power (klik) heb ik gebruikt. 


Uit het boekje Haken in Stijl van José Bianca haakte ik heel veel sleutels. Deze heb ik met houtlijm en water opgesteven.



Dat is op zich prima gelukt, alleen had ik last van spelden die gingen roesten. Van deze hele stapel zijn er uiteindelijk zeven overgebleven die ik goed genoeg vond. Deze heb ik versierd met lint en kralen.

Uiteindelijk toch een leuke voorraad zo bij elkaar!

zondag 8 september 2013

Brocant

De brocante stijl spreekt mij enorm aan. Toch vind je het bij mij in huis nagenoeg niet terug.
Maar het is wel erg leuk om te maken.


Ik breide om een leeg groentepotje en een leeg bruin flesje een 'jasje'. De ene in brocant groen en de andere in grijs-blauw. Het lint haakte ik ook zelf. 



Gefotografeerd op een oud houten tafeltje bij ons in de tuin geeft het toch bij elkaar een heel nostalgisch sfeertje!

Deze week ook nog in opdracht twee paar slofjes gehaakt. Patroon komt van Lindevrouwsweb. Een heel leuk slofje om te maken en heel lief resultaat! Echt een aanrader!



De roze en donkerblauwe heb ik gemaakt in opdracht voor een klant. De witte heb ik daarna nog gemaakt. Deze staan nu in mijn webshop.


Nu weer snel verder met alle leuke ideetjes voor de hobbydag op 28 september bij ons in Uithuizermeeden! Ik heb weer eens veel meer ideeën dan tijd ...