woensdag 31 juli 2013

Recycle project

Voor het raam bij mij thuis hing nog steeds de tak met ijskristallen. Dat werd tijd om daar eens iets anders voor te gaan maken, anders is het straks weer winter en heeft er helemaal niets anders gehangen.



Voor mijn verjaardag kreeg ik twee mooie boeken: Eline's Huis van Eline Pellinkhof en Liefdevol! van Ute Menze. Ook nam die dag mijn zus een tasje mee met 'oude' kleding. Daar zaten twee hele mooie bloesjes in, in paarstinten. Daar zag ik wel wat in ...


Uit het boek van Eline's Huis komen de vogeltjes en uit het boek Liefdevol! komen de hartjes. Daar stond ook het patroontje in voor de kersjes. Heb ik ook weer eens geborduurd. Lang geleden, maar toch wel weer eens leuk om te doen!






Oorspronkelijk had ik drie vogeltjes gemaakt, maar dat vond ik teveel op de takken. Daar heb ik nu een aparte hanger van gemaakt en deze gaat mijn webshop in.

Vogeltjeshanger, € 4,95

Uit beide boeken ga ik zeker nog wel meer maken. Wat een prachtige boeken!!





zondag 28 juli 2013

Granny square tasje

Laatst zag ik een flessentasje thuis liggen van de Mitra. Leuk formaat, daar zag ik wel wat in.

De flesvakjes heb ik eruit gehaald met granny squares heb ik het tasje 'bekleed'.












Dit was het oorspronkelijke tasje.











De gele randjes heb ik er afgetornd, anders zou je ze kunnen zien door de gaatjes van granny's heen. Omdat ik de naadjes toch opnieuw moest dichtnaaien, kon ik meteen een merkje mee naaien.


Dit tasje heb ik gemaakt voor we een paar dagen met de camper van mijn zus naar Zeeland en Brabant zijn geweest. Vier fijne, maar wel heel warme dagen.


We waren de eerste dag in Burgh-Haamstede, de tweede dag in Arnemuiden en de derde dag in Helvoirt. We hebben genoten! 

In Arnemuiden zijn we  nog bij Jeanet van Blij dat ik brei geweest. Erg leuk om eens langs te gaan. Voor onze jongste zoon heb ik een Arnemuidense visserstrui (klik) gemaakt en die hebben we laten zien.
Bij haar heb ik zilver- en goudkleurig catania gekocht. Kan ik weer fijn aan de knutsel voor de hobbydag in september om wat kerstversieringen te maken. Ook nog een zeeuws zeepje gekocht als bedankje voor mijn zus omdat we de camper mochten gebruiken.


Terug bij mijn zus om de camper terug te brengen, had ze op verzoek van onze jongste een paar slopen voor hem geborduurd. Zijn kamer wordt komend winter opgeknapt tot een echte jongenskamer en hij wil daar Romeinse cijfers op de muur hebben. Deze moesten ook op zijn slopen komen.


De Romeinse Cijfers geven zijn geboortedatum aan: 22 - 1 - 2002. Het ontwerp is van onze jongste zelf!

Als bedankje nam ik voor haar een stapel Stitch at Home mee. Zij vindt dat prachtige bladen. Ik had ze zelf gekocht, maar omdat ik niet machinaal kan borduren vond ik ze wat minder leuk.

Vervolgens ging ze mij daarvoor weer bedanken door uit het nieuwste nummer een leuke sleutelhanger te maken ... tja, zo blijven we bezig!


Het is een schatje deze kikker en ik ga hem zeker op een leuke manier gebruiken!!








maandag 15 juli 2013

Ineens ...

Zo, heb je weinig tot geen inspiratie en werklust en ineens zie je na een heerlijk weekend dat je best veel gemaakt hebt! Misschien komt het omdat ik nog maar 2 dagen hoef te werken en dan mijn vakantie begint! Heerlijk ruim 3 weken vrij!

Als eerste heb ik een variant gemaakt op het 'wasbolvaasje' uit het boekje 'Haken in Stiijl'.











In plaats van 6 bloemetjes heb ik er eentje gemaakt. Ook het bloemetje is anders. Deze heb ik van Attic 24 met een parelkraaltje in het midden. Langs de bovenrand heb ik een toer gehaakt met 1 losse en 1 half stokje, zodat er gaatjes ontstonden en daar een lintje door geregen.

Ook heb ik weer eens geborduurd. Jaren geleden dat ik dat had gedaan. Viel me tegen. Borduren kon ik nog wel, maar de steekjes zijn in de loop der jaren wel kleiner geworden ... Moet toch echt een nieuwe bril.
Van dit boorduurwerkje ga ik nog wat leuks maken, maar dat komt later. Hat patroontje komt uit het prachtige boek van Ute Menze: Liefdevol!















Uit het boekje 'Haken in Stijl' haakte ik een hele serie sleutels. Die zijn zo klaar en zo leuk! Nu nog opstijven en dan op een regenachtige vakantiedag er leuke sleutelhangers van maken. Een mooi voorraadje voor de hobbydag waar ik eind september met een kraam sta.
Voor deze zelfde hobbydag maakte ik ook nog wat onderzetters. De bekende van Karin aan de haak




Vorige week had ik een spontane aktie op mijn facebookpagina gezet. Hebben jullie al geliked? 


Ik had 84 likes en zette er op dat ik als ik er 100 had een kadootje uit mijn webshop weg zou geven. Dezelfde avond had ik 120 likes!! Dat ging dus wel heel snel.
De winnaar heeft een babymutsje uitgekozen die ik vervolgens voor haar gemaakt heb.












Het mutsje is nu onderweg naar haar toe.
Maar omdat ik zoveel nieuwe likes ineens had gekregen, heb ik iedereen die niet had gewonnen een kortingscode kado gedaan voor mijn webshop.
Ook wie nog liked voor 19 juli a.s. kan daar nog gebruik van maken!! Dus neem je kans!


vrijdag 12 juli 2013

Hangertjes en vaasje

Nog steeds hier wat 'gerommel' voor de vakantie.

Maar ik heb toch wat nieuws gemaakt.


Een vaasje uit het boekje 'Haken in Stijl' van José Bianca.




Dit was het eerste vaasje maar er komen er vast nog wel meer! Snel klaar en leuk resultaat!!

Al eerder had ik babyhangertjes omgehaakt, maar die had ik nog niet laten zien.




Ook hiervan zullen er nog wel meer volgen...

Gelukkig volgende week nog maar 2 dagen werken en dan vakantie. Drie en halve week heerlijk vrij! De meeste tijd zijn we gewoon lekker thuis op een paar dagen na die we in het Zeeuwse en Brabantse land hopen doorbrengen.
Weet iemand nog een leuke (mini) camping in de buurt van Burgh Haamstede of westelijk Noord-Brabant waar nog een plekje vrij is voor een camper op 23 of 25 juli? 24 juli hebben we al een plekje in Arnemuiden.

donderdag 4 juli 2013

Randjes haken

Het wil nog niet erg vlotten. Ik ben met diverse dingen bezig. Ook borrelen er al wel wat plannetjes voor de hobbydag in september waar ik een kraam heb, maar ik kom niet echt tot iets doen.
Het is ook erg druk, de laatste week voor de schoolvakantie. Zelf daarna nog anderhalve week werken en dan ruim drie weken vrij. De inspiratie en werklust komen dan vast wel weer terug!

Wel heb ik nog wat dingetjes die ik nog niet heb laten zien.



Ik maakte deze boekenleggers. Afbeeldingen van internet gelamineerd en een randje er om heen gehaakt. Leuk om te doen en snel klaar!!

Die met het donkere lintje was een kadootje voor de vriendin van één van onze zoons en heb ik gegeven met een zelfgemaakte envelop met inhoud.



Het bloemen papier heb ik van In Haken. Ik heb de afbeelding vergroot naar A4 en uitgeprint.

Verder heb ik nog een opdracht gehad voor een omgehaakt schilderijtje. De opdrachtgever heeft zelf een afbeelding gestuurd en ik heb er een staand lijstje van gemaakt.


Er volgen vast nog wel meer van deze omgehaakte werkjes. Leuk om te doen en snel klaar!!