donderdag 25 april 2013

Bedrijvendag met een hollands staartje

Er werd al gevraagd hoe de bedrijvendag was geweest. Nu eindelijk een verslag.

Het was een geweldige dag. Veel leuke contacten gelegd, veel positieve reacties gehad en niet minder belangrijk: een fantastische opbrengst voor Forza3Sam! Aan verkopen en collectebus samen 130 euro! En dan tel ik de nagekomen bestellingen niet eens mee. En dat zijn er ook nog heel wat! Ik ben er deze en komende week nog wel druk mee.

Hieronder even wat foto's:







De eerste samenwerking met een andere deelnemer is al een feit. Zij bestelde een setje van rood-wit-blauwe onderzettertjes, die ze op een oranje handdoek gaat maken. Zij heeft een bedrijfje in machineborduren.





Ook een andere standhouder had belangstelling bij wat dingetjes die ik maak. Zij opent binnenkort een winkeltje hier op het dorp en mogelijk dat ze nog bij mij kwam. Dat zou ook een hele leuke samenwerking kunnen worden.
Dit was haar stand, zó ontzettend leuk!!


En mijn Lief! onderzettertjes (klik) , die nog niet verkocht waren, liggen nu bij de plaatselijke supermarkt bij het Lief! servies dat daar te sparen is. Ook een gevolg van deze fantastische dag!!






donderdag 18 april 2013

Heel veel onderzettertjes en wat voor de vogels

Met de komende bedrijvendag in zicht nog een aantal pakketjes gemaakt met onderzettertjes.
Ik had er al een aantal gemaakt, passend bij het Lief! servies, maar had toch ook nog wel zin om wat pakketjes in andere kleuren te maken.


Ik maakte een pakketje in brocante kleurtjes, lintje van de Action erom en leuk ingepakt.


En een setje in blauw-tinten. Het patroon heb ik van Karin aan de haak. Zo'n heerlijk patroon en je hebt voor je het weet weer een leuk setje klaar!


En toen nog eentje in grijs-wit ... en toen was ik er eerst even klaar mee.



Ook van Karin aan de haak komt het idee om afgeknipte draadjes te bewaren voor de vogels.
De pinda's zijn nu niet meer nodig en ik heb de afgelopen winter meer dan genoeg draadjes gespaard.
Deze in een mandarijnennetje gedaan en toen in deze pindahouder. Dat netje heb ik gedaan omdat zonder de draadjes er meteen uitwaaiden. 
Ben benieuwd of de vogels er belang bij hebben!





zondag 14 april 2013

Visserstrui

Hè, hè, de visserstrui voor onze jongste zoon is eindelijk af. Gelukkig een beetje groot uitgevallen, dus heeft hij er komende winter plezier van.


De trui is gemaakt naar het patroon van de Arnemuiense visserstrui, waar Jeanet van www.blij-dat-ik-brei.blogspot.com zo intensief mee bezig is om te promoten. 
Ik heb beide motieven gecombineerd. En de kleur was de keuze van zoonlief zelf. Het móest een witte trui worden waar hij een zwart t-shirt onder kon dragen. Hierdoor ook de keuze voor een v-hals, ook helemaal de keuze van hem.


.


Nu loopt straks mijn Groningse zoon in een Arnemuidense trui!! Zo leuk!!

Verder ben ik nog heel druk de komende week met de laatste voorbereidingen voor de bedrijvendag op 20 april a.s. Zó leuk om te doen en hopen op een goede verkoop voor het goede doel!


Dus woon je in de buurt? Kom dan een kijkje nemen! 

woensdag 10 april 2013

Gewonnen en spam

De afgelopen weken tot twee keer toe een Give Away gewonnen. Bijzonder, want eigenlijk win ik nooit iets ...

De eerste is al even geleden en was van josebianca.blogspot.nl. Ze hield een 1000-likers festival. Via de Firma G. Brouwer en zn (klik) gaf ze leuke pakjes met lintjes weg.


In de prachtig versierde envelop zaten niet alleen het doosje met prachtige lintjes, maar ook nog een pakketje strijkletters en een leuke applicatie van Toy Story.

De tweede Give Away ontving ik gisteren van http://creapaulien.blogspot.nl/.




Weer zo'n prachtige envelop en hele leuke inhoud, waar je heel blij van wordt op zo'n sombere dag als vandaag!



José Bianca en Creaplien: HARTELIJK DANK!!!

Helaas heb ik de afgelopen weken erg veel last van spam. Mijn mailbox loopt de laatste tijd vol met anonieme berichten. Ik heb de woordverificatie weer aangezet en helaas ook anonieme berichten kunnen niet meer geplaatst worden. Hoop dat het nu beter wordt. Dan zet ik over een paar maanden die woordverificatie weer uit.


zondag 7 april 2013

Birds!

Op mijn werk lag een blad verloren in een hoekje. Een Ariadne at Home. In een rustig moment zat ik er in te bladeren en toen kwam ik deze vogeltjes tegen. Ik was op slag verliefd en intussen heb ik er al vijf gemaakt en zijn er drie verkocht ...









En dit was het origineel. 


Op deze link vindt je het patroon van het vogeltje: http://www.ariadneathome.nl/ideeengids-menu/vogelhuisje.html


Het is een ontwerp van Eline Perlinkhof http://elinepellinkhof.blogspot.nl/. Die heeft ook een heel leuk blog en ook diverse leuke boeken op haar naam staan.




dinsdag 2 april 2013

Waxinelichtjeshouder met patroon

Over deze waxinelichtjes heb ik al eens eerder geblogd, maar ik heb het patroontje wat aangepast. Het nieuwe patroontje zet ik onderaan dit blogje.


Dit was de eerste die ik maakte. Een glaasje van Action (29 cent!!) en een klein bloemetje uit een zakje met houten bloemetjes ook van de Action.

Deze variant heb ik dit weekend erbij gemaakt.


Nu met een klein houten hartje eraan, ook van de Action. Wat moeten we toch zonder de Action??

En gisteren kreeg ik van mijn zoon en zijn vriendin nog een leuk ideetje aangereikt. In plaats van een waxinelichtje kan er ook een leuke kleine orchidee in zo'n leuk glaasje.



En dan nu het patroontje:

Wat heb je nodig: restje naturelkleurig katoen, fluweelband, houten hartje of bloemetje.

Haak een ketting van 45 lossen, sluit de ketting tot een cirkel.
1e tr: 1 losse, 44 vasten in de achterste steek ingestoken, sluit met halve vaste.
2e tr. als 1e tr.
3e tr. 3 lossen, 1 steek overslaan, 1 half stokje, *1 losse, 1 steek overslaan, 1 half stokje. Vanaf * herhalen. Sluit de toer met halve vaste.
4e  en 5e tr. als 1e toer.

Fluweelband door de gaatjes van de gaatjestoer rijgen en bloemetje of hartje meerijgen.

Succes!!

Kun je niet haken? Ze zijn ook te koop in mijn webshop (klik).