dinsdag 26 maart 2013

Lief!

Bij onze plaatselijke supermarkt kun je momenteel sparen voor het Lief! servies. Een heel leuk fleurig servies, wat behoorlijk populair is.

Ik kwam op het idee om er iets bijpassend bij te maken.




Een setje onderzettertjes in bijpassende kleuren. Leuk bij elkaar gepakt met een vrolijk koordje.

En het leuke is: je kunt het bij mij bestellen en hebt niet eens zegeltjes nodig!! 

Little Things (klik)



zaterdag 23 maart 2013

Luieretui

Al een poosje geleden heb ik enkele luieretuis gemaakt. Maar omdat het een kadootje was kon ik er niet eerder over bloggen.

Op het blog van eloleo (klik) vond ik een handige beschrijving van een luieretui. Dat leek me zo leuk en handig dat ik er eerst eentje heb gemaakt.



Deze is intussen als kadootje weggegeven.

Daarna maakte ik er nog een paar, die ik in mijn webshop (klik) heb gezet.








Ze zijn leuk en snel te maken en de handleiding is heel goed te volgen! 

Er komen er vast nog wel meer!

woensdag 20 maart 2013

Lapjes

Helaas kan ik niet zo heel veel laten zien ... Er ligt vanalles, maar eignelijk niets nieuws. Ik ben druk bezig om wat voorraad te maken voor de Bedrijvendag op 20 april.

Maar ideetjes zijn er wel en daarvoor ben ik gisteren weer eens ouderwets naar de lapjesmarkt in Groningen geweest. Dat viel wel een beetje tegen. Vroeger (mmm, ik was er wel 10 jaar niet meer geweest) stonden er altijd heel veel stoffenkramen, nu slechts een paar.

Toch nog wel geslaagd! Kijk maar:


Toen ik al weer op de terugweg was naar de auto, kwam ik nog langs de Wibra. Toch nog even naar binnen. Daar vond ik deze stapel met slopen. Kijk eens wat een lieve stofjes en ze zijn gewoon megagroot! En dan de verrassing van de roze, met een mooie rand aan de binnenkant. Daar kan ik heel wat leuke dingen mee doen. En ze waren slechts 69 cent ... Heb nu al spijt dat ik niet van elk eentje heb meegenomen...



En kijk nu toch eens wat een heerlijke stapel. Kan er al van genieten van de stapel alleen al. Nu nog hele leuke dingen er van maken!


donderdag 14 maart 2013

Waxinelichtjes

Bij de Action hadden ze leuke glaasjes voor waxinelichtjes. Deze heb ik versierd met een gehaakt randje en fluweelband. De houten bloemetjes had ik nog liggen, komen ook van de Action.



Deze waxinelichtjes zijn zeer eenvoudig en snel te maken. Nodig: een glaasje, creme katoen (bijvoorbeeld Catania), fluweelband, haaknaald nr. 3.


Ik ben begonnen met een ketting van 45 lossen, sluiten tot een ring. Dan een toer vasten, daarna nog een toer vasten, maar dan alleen in de achterste steek insteken. Dan een toer met afwisselend 1 vaste, 1 l, 1 st. overslaan, 1 vaste en zo door.
Daarna nog 2 toeren vasten, steeds in de achterste steek insteken. Daarna het fluweelband er door heen weven en de bloem meerijgen. Ik heb het twee keer rond gedaan en gezorgd dat het begin en eind van de draad precies onder de bloem kwam. Knoopje gelegd in het band onder de bloem en op maat afgeknipt. 
Als je breder band gebruikt, dan de toer vasten en lossen (de gaatjesrand) niet met vasten maar met stokjes haken.

Voor degenen die niet kunnen haken, staan deze waxinelichtjes in mijn webshop (klik).

dinsdag 12 maart 2013

Aardbeienmuts

Al tijden lag dit patroon op de stapel met mutsjes die ik nog eens wilde gaan maken. Nu eindelijk ook eens gemaakt.
Het patroon is van drops (klik). Ik heb het gemaakt van breigaren dat ik nog in de kast had ligeen. Dat was wel iets dunner dan het patroon, maar de muts is toch groot genoeg geworden voor een baby van 0-3 maanden. Het in breien is niet echt mijn favoriet, maar toch redelijk gelukt.





Deze muts staat nu te koop in mijn webshop voor € 8,95.

donderdag 7 maart 2013

Muts en meer

Uit de familie kwam een foto met een vraag. Het was deze foto.


En de vraag was: kun je dit maken?

Nou ik dacht dat het wel zou lukken. Wat speurwerk op internet, een patroontje hier en daar wat er wat op leek en toen maar begonnen.
Dat viel tegen ...

De strepen op de muts gingen draaien, dwz ze liepen niet recht naar beneden. Wat ik ook probeerde, het luktte niet.


Via Haak maar Aan hulp gevraagd. Met deze hulp en nog wat uitproberen is het gelukt. Zolang je steeds meerdert tussen de steelstokjes blijft het wel recht. In de toeren dat ik niet hoefde te meerderen heb ik toen de eerst twee steken samengehaakt en de laatste gemeerderd. En toen bleven de strepen nagenoeg recht.

Dit is het geworden.



Nadat de foto is gemaakt heb ik toch de klep nog verstevigd met een stuk plastic erin. Dat stond toch mooier. Voor versiering heb ik er drie kraaltjes op genaaid.

De muts is naar volle tevredenheid ontvangen door de nieuwe eigenaar.

In ons plaatselijke warenhuis kwam ik iets heel leuks tegen:



Een heel leuk bakje met Little Things erop. En dat is de naam van mijn webshop. Ik kon het niet laten liggen ...

Verder heb ik nog nieuws. Op 20 april a.s. is er bij ons op het dorp een open bedrijvendag (http://www.blikopuithuizermeeden.nl/blik-op-de-bedrijven). En ik mag ook meedoen. Ik twijfelde omdat ik natuurlijk geen echt bedrijf ben, maar slechts een webshop met zelfgemaakte dingetjes die verkocht worden voor een goed doel. Maar men was zeer enthousiast en wilden graag dat ik mee deed!! Ik ben er nog een beetje beduusd van. Het wordt wel druk, want nu moet ik wel meer op voorraad hebben dan ik normaal heb. Maar ach, ik vind het ook erg leuk om dingen te maken, dus dat komt wel goed. 



maandag 4 maart 2013

Nieuwe schoenen

Het meest populaire artikel in mijn webshop zijn zonder twijfel de Baby All Stars. Ik heb al vele exemplaren gemaakt. Om eerlijk te zijn: ik ben de tel kwijt ...

Een hele leuke reactie was een mail van een klant met deze foto met de titel: nieuwe schoenen...


Is het niet lief, die ienieminie-voetjes in de kleinste All Stars en toch nog op de groei ...


Hieronder een paar foto's van diverse paren die ik al gemaakt heb:







 En dit is een zelfverzonnen variant. Met een leuke bloem er op in plaats van de All Stars ster.










Ik heb nog meer variatie-ideetjes, maar die moet ik nog uitwerken.

En wat ook heel leuk is, is dat ik nu bezig ben met een paar dat verzonden zal worden naar Engeland!