zaterdag 28 april 2012

Hét vestje

Ja, ja, het was spannend, maar het is gelukt. Vandaag is het dan zover, het feest waarvoor ik een vestje aan het breien was. Even leek het er op dat ik qua temperatuur geen vestje nodig zou hebben, maar als ik nu naar buiten kijk, ben ik blij dat ik het gemaakt heb!

Het vestje is in het rond gebreid op breinaalden nummer 3. het achterpand begonnen met een steeds groter wordende cirkel doormiddel van de gaatjes.

Daarna een gehaakte rand er om heen gemaakt. Deze had nog wat breder gekund, maar helaas was het breigaren helemaal op. Dat geld ook voor de mouwen. De bedoeling was een bredere gehaakte rand.


Een patroon van het vestje heb ik niet, ik heb het zelf een beetje bij elkaar verzonnen. Een beetje van het ene patroon, een beetje van een ander patroon.


Het breigaren was een heel verhaal. Gezien mijn uitdaging om geen materiaal te kopen, ging ik aan de slag met wat ik had. Dat moest lukken, het garen was dun en breide enorm uit. Maar toen de cirkel groter werd, kreeg ik twijfels en om het toen nog uit te halen? Via internet, via allerlei kanalen gevraagd wie nog wat van dit garen had liggen. Het is nl niet meer te koop in de winkel ... Niemand dus. Uiteindelijk heb ik een webwinkel in Duitsland gevonden die hadden nog wat. Twee bollen erbij besteld, dat had toch nog wel wat meer gekund, want het haakwerk neemt natuurlijk meer dan het breiwerk. Afin, het vestje is klaar en toch naar mijn zin geworden!

(Nu maar hpoen dat de moeder van de bruidegom (mijn zus) vandaag geen tijd heeft om op mijn weblog te kijken...)





zondag 22 april 2012

Eigen ontwerp

Soms ontwerp je een leuk patroontje dat vervolgens meerdere keren wordt gemaakt. Zo ook met dit patroontje.

Oorspronkelijk ontworpen voor de baby van de juf van één van onze zonen, al weer jaren geleden.
Het truitje is vervolgens meerdere keren gemaakt en mee gegaan met familie naar Canada. De oer-hollandse Jip en Janneke worden met plezier ontvangen door de achterneven en -nichten die het zo écht hollands vinden.


Ook heb ik nog een variant ontworpen als vestje. 


De patroontjes zijn te koop in mijn webwinkeltje. Belangstelling? Even een berichtje via dit blog kan ook. Het patroontje kost € 2,50 en deze opbrengst gaat volledig naar Stichting Opkikker.

dinsdag 17 april 2012

Blokken

Een blogje over een project van mijn zus.



Deze leuke puzzelblokken heeft ze zelf gemaakt. Een heel werk, zoals achteraf zou blijken. Het meeste is met de hand in elkaar genaaid.

Eerst alle lapjes knippen, borduren




Dan schuimrubberblokjes op maat maken



En vervolgens alles met de hand in elkaar naaien.



Een hoop werk, maar een prachtig resultaat!







Belangstelling? Het is te koop voor € 32,50. De opbrengst gaat naar een goed doel.
Benieuwd naar meer werk van haar? Kijk eens op: www.itsmine.iland.nl


Zelf zit ik nog steeds elke dag vol verwachting bij de brievenbus te wachten op mijn bolletjes breigaren uit Duitsland. De bolletjes waar ik in dit blogje (klik) over schreef. Na veel zoeken gevonden bij een webwinkel in Duitsland. Het is afgelopen donderdag verzonden, dus ik verwacht het nu elk moment. Zou mooi zijn om weer verder te kunnen met mijn vestje, want het is bedoeld voor een feestje op 28 april a.s. ....



woensdag 11 april 2012

Waszak

Vandaag vrij en vanmorgen al op tijd klaar met de dagelijkse dingetjes. Toen bedacht ik dat ik wel eens met de waszak bezig kon.

Ik had er altijd eentje in de douche. Van Ikea, metalen frame, plastic zak. Die was in de loop der tijd gescheurd en vies geworden. Maar het frame was nog goed. In de douche staat intussen een nieuwe, maar deze is voor onze nieuwe slaapkamer.

Van dezelfde stof, van de gekregen gordijnen, van mijn blog (klik) over het stoeltje, heb ik een nieuwe zak gemaakt. Het was nog een hele klus, want de naaimachine wilde niet meewerken. Uiteindelijk was het probleem een verkeerde naald in de machine ... Grrr, heel wat ergernis verder voor ik dat door had.

Een patroon voor de zak had ik niet, dus het was nog een hele puzzel. Eerst was ie tekort, toen te lang, maar dit is dan toch het resultaat:


En dit was 'm eerst:


Het zal gewoon leuk zijn om er was in te gooien, maar toch maar niet teveel :)

maandag 9 april 2012

Snel kadootje

Mam! Morgen is juf jarig ...

O, nee, waar haal ik op Paasmaandag ineens een kadootje vandaan? En het was al vier uur vanmiddag toen hij met het bericht kwam.

Nou ja, dan zelf maar iets maken:


Nu hopen dat juf het ook leuk vind ...

zondag 8 april 2012

Wie kan mij helpen?

Ik ben bezig met een bolerovestje, maar kom zoals het nu lijkt toch breigaren tekort ...

Wie heeft er nog wat van dit breigaren liggen? Ik ben blij met elk restantje dat je eventueel hebt liggen ...



Het is Schachenmayr Micro Fino, blauw (jeans), kleurnummer 0052. Het verfbadnummer is niet zo heel erg belangrijk omdat ik er een rand van moet haken rond het vestje.

vrijdag 6 april 2012

Granny square kussen

De vierkantjes waren bedoeld voor een sprei (zie mijn lijstje met dingen waar ik mee bezig ben aan de rechterzijkant van dit blog), maar de eerste negen zijn verwerkt tot een kussen. Nu maar hopen dat ik straks nog genoeg garen heb voor mijn sprei ... anders kom ik in de problemen met mijn goede voornemen om geen materiaal te kopen ...



Wij hebben afgelopen winter onze slaapkamer opgeknapt. Een onderdeel daarvan was het opnieuw bekleden van twee oude stoeltjes van mijn schoonouders. We hebben ze bekleed met dezelfde stof als de gordijnen. De stof waarvan we ook al een sprei op het bed hebben liggen. Zo past alles mooi bij elkaar. Het mooie is de de gordijnen een gift waren. Leuk om daar zo heel veel dingen mee te kunnen doen! Er volgt nog meer ... later. En dan volgen ook nog wel foto's van beide stoeltjes op een netjes opgeruimde slaapkamer.



Toen ik de eerste negen granny's klaar had en aan elkaar gehaakt, bleken ze precies groot genoeg voor een kussen en het fleurde het stoeltje helemaal op. De stof aan de achterzijde en onder de granny's is eveneens de lichte gordijnstof.

Nu is het de bedoeling om op het tweede stoeltje ook nog een kussentje te gaan maken, precies dezelfde.

De granny's komen uit het boekje 'Granny squares haken, maak het met oma's vierkantjes'.  Een heerlijk en inspirerend boekje. Het is de hondsroos. De sprei die ik ga maken staat er ook in en staat
rechtsonder op de voorkant.



Ik wens jullie allemaal hele fijne, gezellige en gezegende Paasdagen!