woensdag 29 februari 2012

Poef

Het was even wat stil op dit blog ... maar ja, soms gaat dat zo.

Even een projectje uit de oude doos.
Na het overlijden van mijn moeder kreeg ik deze poef. Ooit heeft ze zelf deze wasketel bekleed met skai. Ik kreeg de poef inclusief inhoud, vol met bolletje garen e.d. Om eerlijk te zijn, ik heb de inhoud er gewoon nog steeds inzitten.



Ik heb de poef toen met bruin breigaren van een gebreide hoes voorzien. Heel leuk, maar het breiwerk ging vreselijk uitrekken. Op den duur slobberde het om de poef heen.

Dus maar opnieuw bezig, dit keer haken en ik heb de hoes flink strak gemaakt en  tot nu toe blijft hij goed!



De trui met noors motief vordert ook, het rugpand is nu klaar. Het lijkt te lukken!


zondag 19 februari 2012

Voor de slaapkamer

Zo, na alle berichten over mijn liebster blog award, nu weer met beide benen op de grond.

De afgelopen week heel druk aan het haken geweest voor onze nieuwe slaapkamer en dit is het resultaat:

Tissuebox, patroon van http://theroyalsisters.blogspot.com

Een mandje voor make-up spulletjes

Een mandje voor wattenstaafjes
De mandjes zijn een eigen ontwerp, gehaakt in vasten. Het was nog een heel werk. De kleine was zo klaar, maar de grote heb ik wel twee keer gehaakt. Eerst werd hij veel te groot en de tweede keer, liepen de vasten niet goed door.
Maar het is toch een leuk setje geworden zo bij elkaar, dacht ik!


zaterdag 18 februari 2012

En ik geef hem door aan ...

Nu is het mijn beurt om een aantal blogs te vereren met een Liebster Award.






Deze award wordt uitgereikt aan bloggers met minder dan 200 volgers om ze eens extra in het zonnetje te zetten… en in de hoop dat ze hierdoor veel nieuwe vrienden en volgers zullen krijgen!
Liebster is Duits, en betekent ‘liefje’ of ‘geliefde’ maar je kunt het ook vertalen als ‘favoriete’.

De  spelregels zijn: 
*Je maakt een verwijzing naar de blog en/of persoon die je de Award heeft gegeven.
*Geef vervolgens de Award door aan 3 tot 5 van je favoriete blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs.
*Laat een berichtje achter op deze blogs dat ze een Award gewonnen hebben.
*Het is de bedoeling dat er vooral aandacht wordt gegeven aan beginnende of nog niet zo bekende blogs.




De eerste spelregel is Jeanet bedanken van http://blij-dat-ik-brei.blogspot.com/. Door haar werd ik verrast met de award en vind het een erg leuke stimulans om door te gaan met bloggen. 

Mijn keuze is geworden:






vrijdag 17 februari 2012

Help!!

Help, ik zit al een hele poos te zoeken, maar kom er niet uit ...



Wie kan mij helpen??

Ik wil graag mijn linkje van de liebster award en linkjes naar bijvoorbeeld give aways e.d. in de rechterzijbalk zetten, maar hoe moet ik dan doen?


Blog award!!




Van Jeanet  ontving ik vandaag mijn eerste blog award:


Zo trots als een pauw natuurlijk :)). Jeanet dank je wel!
Nog maar net begonnen met bloggen, nog geen twee maanden, en dan al zo'n beloning. Een stimulans om door te gaan.

Dit weekend ga ik kijken wie ik vervolgens de award ga toekennen!

woensdag 15 februari 2012

Even tussendoor

Ik zei het al: er komen vast wel kleine dingen tussendoor. En ja hoor, ik ben al weer druk met meerdere dingen tegelijk.

Onder andere deze sleutel/tashanger:


Gemaakt nav een foto op 
en een beetje eigen fantasie. 
Ik heb deze gemaakt om iemand te bedanken en morgen gaat hij op de bus op weg naar een nieuwe eigenaar...




zondag 12 februari 2012

Nieuw project


Het heeft even geduurd, maar ik ben weer met wat nieuws begonnen. Dit keer niet iets wat snel klaar zal zijn. Vermoedelijk zullen er meerdere dingen tussendoor komen, want ik ben niet zo'n ster in het maken van  één ding tegelijk. Daarvoor zit ik vaak te vol met ideeën.


Ik ben begonnen met een jurkje/tuniek voor mijzelf. Bovenaan moet een noors motief komen, ingebreid. Kijken of me dat gaat lukken ...



Verder zijn we afgelopen week heel druk geweest met het afronden van onze slaapkamer. Die hebben we helemaal opgeknapt: nieuw plafond (oud huis, zat nog zachtboard in ...), wanden sauzen, kozijnen schilderen, laminaatvloer leggen.
Tot nu toe heb ik alleen af en toe wat hand en span diensten verleend en heeft mijn man het werk gedaan (met af en toe hulp van één van onze zoons). Maar nu het op inrichten aankomt, draag ik mijn steentje weer bij. Ik zal er ook nog wel wat leuke dingetjes voor gaan maken. Wordt vervolgd....

woensdag 8 februari 2012

Column van mijn zus

Al eerder schreef ik iets over mijn zus. De ene die me heeft leren breien heeft al aandacht gehad. Nu even over mijn andere zus. Ook zij is creatief, breit soms wat, maar is vooral heel goed in het schrijven van columns. En als je dat gaat combineren met breien ...


Wonderlijke wol?!

Ik winkel een dagje met mijn vriendin.


Kletsend en bijpratend slenteren we langs allerlei winkeltjes. Bij een handwerkwinkel staan we even stil. Dromerig kijk ik naar binnen. Breien, dat heb ik veel gedaan! Onmiddellijk vergetend dat ik altijd wel de meest eenvoudige patroontjes uitzocht. Dan zie ik op de etalagepop een soort sjaal. 
We stappen naar binnen en snuffelen wat rond. Mijn blik trekt iedere keer weer naar de pop met de colachtige sjaal. Ik vraag de dame of die moeilijk is. Ze verzekert me dat het echt heel simpel is. Ik ga overstag en koop twee bolletjes.
Gewoon recht breien tot de bolletjes op zijn en de uiteinden aan elkaar naaien. Opgelucht haal ik adem, dat moet zelfs mij wel lukken!
Thuis gekomen begin ik gelijk. Maar na één avondje breien slaat de schrik al om mijn hart. Ik heb nog geen 30 cm gebreid en één bolletje is al op. Ik heb veel te weinig wol!
Een bolletje wol erbij halen is geen optie. Ik had in de winkel de laatste twee bolletjes van deze kleur. Paniekerig begin ik te surfen op het Internet waar deze wol verkrijgbaar is. Al snel vind ik een adres: In Hamburg!!! Manmoedig zoek ik verder. Vind uiteindelijk een adres in Apeldoorn.
Met een gerust hart brei ik verder. Brei het bijgekochte bolletje ook op.
Na twee weken kant ik trots de laatste steken af. Mijn sjaal, o nee, col, is af! Ik zet de uiteinden aan elkaar en doe hem om.
Maar na elke keer dragen wordt de col wijder. Na nog een week kan ik hem al wel drie keer om mijn nek doen.

















Ik heb de uiteinden weer van elkaar afgehaald en draag de 
col nu als gewone sjaal. 
Maar nog steeds wordt de sjaal elke keer een stukje langer!! Als de mevrouw in de winkel mij dat vertelt had, was ik nooit naar Apeldoorn gereisd voor een derde bol wol!!

A.









En dat ze ook nog heel creatief is met fotograferen geeft deze foto wel aan. Heel winters, maar door de mooie blauwe kleur van de lucht, geeft het ergens een beetje gevoel van het komende voorjaar ...

Winterbloesem

dinsdag 7 februari 2012

een warme col

Hier is ie dan, de col van de restanten van de bol waar de sloffen van gemaakt zijn. Het viel toch nog tegen, het garen was sneller op dan verwacht. Daarvoor al een randje van een restje harig garen er tussen gedaan.
Al met al toch wel leuk geworden, toch?




Intussen zitten we vol spanning te wachten. Komt ie wel, komt ie niet? De Elfstedentocht. We zijn dan geen Friezen, maar wel Noordelingen.

Om alvast in de stemming te komen, nog een leuke foto:


zondag 5 februari 2012

Koud hè?

Het is koud, maar er schijnt een heerlijk zonnetje. De jeugd vermaakt zich op de ijsbaan en wat doet moeder? Die haakt een paar heerlijke sloffen voor zichzelf:




Gemaakt met het patroon van garnstudio:

http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=7&lang=nl

Alleen de pompoen heb ik weggelaten, die vond ik minder mooi.

Onze jongste vond het wel wat, maar niet in 'meidenkleuren'. Even snel twee kleuren blauw bij elkaar gezocht en de sloffen ook in zijn maat gemaakt. De foto is wat licht, maar het geeft toch een idee.


Zijn slofjes liggen nu op de kachel om straks na het schaatsen lekker warm aan te doen!

Nu nog even snel een lekkere warme col haken voor mijzelf van dezelfde kleur als de sloffen. Dat was zo'n hele grote bol van de hema van vroeger: 200 gram, 100% acryl, met een looplengte van 460 meter! Die lag nog steeds in de kast. De col wil er ook nog wel uit ... denk ik ...